Hydrotech Discfilter

Hydrotech Skivefilter type HSF

Hydrotech skivefilter er et selvrensende mekanisk filter, som har et stort filterareal trods det lille grundplan. Designet er enestående og giver i forhold til kendte filtre en fremragende effektivitet.

Basic function of Hydrotech Discfilters

► Vandet graviterer ind i den ene ende af filteret og fordeles ud til filterskiverne på filtertromlen. Partiklerne fanges på indersiden af filterpanelerne.

► Når partiklerne fanges på filterpanelets inderside sker en langsom tilstopning af panelerne og vandstanden stiger inde i skiverne. Dette aktiverer en niveaumåler, som starter en returskylning af filteret.

► Et system af højtryksdyser med et tryk på ca 7 bar skyller det opsamlede stof fra filteret ind i en opsamlingsrende, hvorfra det ledes ud af filteret. Returskylningen kræver typisk 0,05-3% af totalflowet - der kan benyttes filtreret vand til skylning. Filtreringen fortsætter uden afbrydelse under returskylningen.

Ved behandling af særlig vanskeligt vand, har Hydrotech udviklet standardløsninger for højtryksrening ved ca 80 bar med varmt vand samt rensning med f.eks syre.

Hydrotech Skivefilter serie 1700, 2100 og 3100

5 x HSF2110 Hydrotech skivefiltre installerede i 1997

Med flowkapacitet op til 1000 l/s (3600 m3/h) pr. filter og en filteråbning fra 10-800 micron, tilbyder Hydrotech en bred vifte af mikrofiltre.

Hydrotech's patenterede bevægelige højtryks spulesystem sikrer effektiv rensning af filterdugen samt øger filterets levetid - De effektive dyser giver en besparelse på skyllevandet på ca. 20% i forhold til konkurrerende filtre. Højtryks spulesystemet vippes enkelt ud fra filterskiverne, og man har let adgang til servicering af dyserne, som kan udskiftes uden brug af værktøj.

Filtrene etableres fuldautomatiske med egen styretavle.

Hydrotech Skivefilter serie 2200 er nu det mest anvendte

Serieproduktion af Hydrotech HSF2200

Hydrotech 2200-seriens nye plasticskiver giver betydelig lavere vægt og 50% større filterareal pr. stk. sammenlignet med Hydrotech's skivefiltre i rustfri stål.

Hydrotech's patenterede bevægelige højtryks spulesystem benyttes i såvel 2200-serien som i Hydrotech's skivefiltre i rustfrit stål.