Biocon™

Biztonságos víztelenített iszap szárítás

A BioCon™ víztelenített iszap szárítási eljárás kommunális és ipari szennyvíztisztítók számára egyaránt megoldás.

A BioCon™ iszapszárító üzemek CE márkajelzéssel vannak ellátva és kielégítik a jelenlegi úniós és nemzetközi szabályozási előírásokat.

The BioCon™ dryer

A duplaszalagos, alacsony hőmérsékleten üzemelő, könnyen karbantartható és hatékonyan működő BioCon™ az egyik legbiztonságosabb iszapszárító a világon.

A BioCon™ innovációja révén az iszap rendkívül vékony rétegben kerül az első szárítószalagra. A nagy felület garantált miközben a keringtetett szárítólevegő elpárologtatja a vizet az iszapból.

A BioCon™ szárítólevegőjének hőmérséklete 180 °C az első szalagon és 80-100 oC közötti a másodikon. Az iszap több, mint 60 percet tartózkodik a szárítóban. A szárított iszap megfelel az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal A-osztályú patogén-eltávolítási követelményeinek.

BioCon™ energiavisszanyerő rendszerek (BERS)

A BioCon™ energiavisszanyerő rendszer 5-10 %-kal csökkenti az üzem termelését az eredeti iszaplepény mennyiséghez képest.

BioCon™ energiacserélő rendszerek (BEES)

Az iszaprothasztással kombinált BioCon™ iszapszárítás és a BioCon™ energiacserélő rendszer lényegesen csökkenti a külsö energiaellátás igényeit.