Utbildningar

AnoxKaldnes

Vi delar med oss av vår kunskap!

Med vår hjälp kan ni fördjupa kunskapen hos era medarbetare inom biologisk avloppsvattenrening. Vi erbjuder både grundkurser och fortsättningskurser på plats i våra lokaler i Lund, men vi har också möjlighet att skräddarsy utbildningar för era behov som hålls på plats hos er. 

Kurs i mikrobiologi och avloppsvattenrening

NY ONLINE-VERSION AV VÅR POPULÄRA GRUNDKURS

AnoxKaldnes populära grundkurs i Mikrobiologi och Avloppsvattenrening erbjuds i år som en livestreamad, interaktiv onlinekurs. Med vår hjälp kan ni fördjupa kunskaperna inom biologisk avloppsvattenrening hos era medarbetare. Kursen är på grundnivå och riktar sig till er som på ett eller annat sätt arbetar med biologisk avloppsvattenrening. Kursen behandlar allt från grundläggande mikrobiologi och olika typer av reningsprocesser till hur man kan identifiera och lösa problem i sitt reningsverk.

Vår ambition är att detta ska bli en unik onlinekurs med mycket interaktion och möjligheter till diskussioner med såväl lärare som övriga kursdeltagare. Vi kommer att göra allt vi kan för att bibehålla den inspirerande kursatmosfären som har gjort vår kurs så populär och att få er kursdeltagare att känna er välkomna hos oss även om ni inte är på plats.

Det är den teoretiska delen av kursen, alltså föreläsningarna, som kommer att hållas online. 

Som valbart komplement till onlinekursen kommer vi, i mån av intresse, att erbjuda en anpassad mikroskoperingskurs på plats i mindre grupper (max 7 deltagare per session). I denna del ingår att ni skickar in prover från er process som vi undersöker i förväg. Vi samlar också in kompletterande prov från processer som vi känner väl. Under en halvdag går vi 
sedan igenom mikroskoperingens grunder och eftersom det görs i små grupper kommer ni dessutom få ordentligt med tid att gå igenom era egna prover tillsammans med oss. Ni sitter en person per mikroskop och vi håller avstånd när vi guidar :)

(Förtydligande: mikroskoperingsdelen erbjuds endast i kombination med föreläsningsdelen - anmälningslänk till mikroskoperingsdelen skickas efter genomförd registrering till teoridelen - och mikroskoperingen erbjuds endast om det finns tillräckligt intresse)

Varmt välkomna att anmäla er!

Mer information Anmälningsformulär

Mikrobiologisk påbyggnadskurs

Biologisk felsökning genom mikroskopering och filamentidentifiering

För dig som tidigare gått vår kurs i Mikrobiologi och avloppsvattenrening erbjuder vi återigen en fortsättningskurs inom mikroskopering – Biologisk felsökning genom mikroskopering och filamentidentifiering!

Fokus för kursen ligger på biologisk felsökning och problemlösning med hjälp av mikroskopet. Vi identifierar filament och andra orsaker till problem med t ex slamsvällning och skumning. Mycket tid och träning kommer att ges vid mikroskopet!

maila kurser@anoxkaldnes.com för intresseanmälan.

VÅRT KURSUTBUD

Grundkurser

Mikrobiologi och avloppsvattenrening

Vår grundkurs i Mikrobiologi och avlopps­vattenrening har under åren haft över 800 deltagare från kommun och industri i Norden. Kursen riktar sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med biologisk avloppsvattenrening och behandlar allt från grundläggande mikrobiologi och olika typer av reningsprocesser till hur man kan felsöka sitt reningsverk. En halv dag spenderas dessutom vid mikroskopet, där deltagarna under hand­ledning får upptäcka den spän­nande värld där bakterier och mikro­djur lever. 

Fortsättningskurser

Till dig som tidigare gått vår grundkurs har vi möjlighet att erbjuda ytterligare kompetensutveckling genom vårt utbud av fortsättningskurser.

Biologisk felsökning genom mikroskopering och filamentidentifiering

Detta är en fortsättningskurs där fokus ligger på biologisk felsökning och problemlösning med hjälp av mikroskopet. Vi identifierar filament och andra orsaker till problem med t ex slamsvällning och skumning. Mycket tid och träning ges vid mikroskopet!

Specialanpassade kurser

Vi erbjuder specialanpassade kurser på plats hos er inom ett flertal områden, t ex inom grundläggande avloppsvattenrening, biogas eller mikroskopering. Kurserna anpassas för att passa era behov och den personal som behöver vidareutbildning.